THE BRUCE ATTACK & THE VINCE SHOW 

 

WEDSTRIJDVERSLAG

 Tessenderlo 9 juli

 

Dit weekend zijn we in de JMS gaan rijden te tessenderlo. Het was een heel mooi en groot parcours met veel bergen. Vince deed het heel goed. In de start van de laatste reeks maakte Vince een wheelie en viel achterover. Mijn motor werkte niet goed omdat er vuiligheid in de uitlaat zat.

Dit komt omdat ik in te hoge versnelling reed. Witze en Wannes reden allebij heel goed. Devon reed niet mee hij was op reis. 

 

Bruce

 

 Beernem 23 april

 

Deze zaterdag ben ik met Jo en Devon in de VJMO gaan rijden. Het parcour lag in Beernem. Het was een heel lang parcour met weinig bergen. In de trainingen werkte mijn achterrem niet dat was eventjes schrikken. In de eerste wedstrijd ben ik in de start gevallen en kreeg mijn moto niet gestart, na één ronde ben ik terug kunnen vertrekken. In de laatste wedstrijd  was ik goed bezig maar de laatste ronde viel ik en was ik laatste. Devon heeft ook goed gereden hij heeft rijders van de BQR verslagen, de bond waar ik en Vince vroeger met de quad reden. Met de prijsuitrijking kregen we geen troffee maar paaseieren.

 

Bruce

 

 

Lille 27 maart

 

Eindelijk, het cross-seizoen in Lille is terug begonnen. Hopelijk wordt het even leuk als

vorig jaar. Dit jaar gaat Vince twee reeksen

rijden. Eentje met de Suzuki 65 cc kleine wielen

en één met de Honda 85cc kleine wielen. Die reeksen zijn vlak achter elkaar dit zal een vermoeiend jaar worden voor Vince. Ik rij in de reeks 85 cc grote wielen met mijn Yamaha.

 

In de trainingen ging alles goed maar in de eerste wedstrijd kwam Vince ten val, een paar crossers hadden hun motor niet onder controle en reden op Vince, iemand raakte Vince zijn hand met zijn stuur , Vince zijn hand was dik en blauw. Na de reeks is Vince naar de EHBO gegaan maar het was gelukkig niks ernstig. Vince reed nog twee goede reeksen.

 

Bij mij ging alles goed, ik moet alleen oefenen op mijn lijnen, ik pak te veel de buitenkant. En het schakelen.

 

Dit jaar hebben we een nieuwe rijder in ons team Witze. Hij rijdt met een KTM 50cc, ons team bestaat nu uit Vince,Wannes,Devon,Witze en ik.

 

Bruce

 

 

 

 

Komen 8 augustus 2010 

 

Vandaag was het ver rijden, Komen ligt vlak bij Frankrijk. Zaterdag is Vince met Wannes gaan trainen, het had veel geregend en er was veel slijk. Wannes zijn remblok ging kapot maar Rik heeft het nog op tijd kunnen maken zodat hij nog kon verder trainen.

Zondag was het dan wedstrijd.  In de eerste manche ben ik zwaar gevallen, iemand raakte mijn voorwiel en daardoor kwamen we beiden ten val. 

Ik heb nog verder gereden met een zeer been.

Vince en Wannes hebben alletwee goed gereden.

 

Bruce

 

 

 

Pulderbos 24 juli 2010

 

 

Dit weekend zijn we in de JMS gaan rijden, dit omdat er nergens anders cross was en als we een weekje niet kunnen rijden krijgen we pukkels!!!

Na de training had ik platte band, papa die nog snel maken en dan konden we aan de wedstrijden begingen.

Wannes had pech in de eerste reeks, hij werd omver gereden in de start en wij waren een beetje ongerust want het rode kruis had hem meegenomen, gelukkig was alles oke.

Vince had een moeilijke reeks hij was de enige 65cc kleine wielen tussen allemaal 65cc grote wielen.

Ik vond het parcour in de trainingen moeilijk omdat het glad was door het natte gras.

Later werd het er eigenlijk niet beter op, door diepe putten en lastige sporen, maar geen probleem we moeten onder alle omstandigheden leren rijden.

 

Bruce

 

 

Werchter 18 juli 2010

 

Voor de verandering zijn we dit weekend gaan VMCFen in Werchter niet om te rocken maar om te crossen. 

Zaterdag zijn we gaan trainen, ik moest bij de grote meerijden. 's Zondags was Vince vierde

en reed veel beter dan zaterdag. Met de start trok Vince een wheelie voor U tegen te zeggen. Wannes was eerste in de reeks jeugd 1. Devon zijn quad was weeral kapot (... ja Jo het wordt tijd voor een Ton Maessen... ). Ik heb met de honda gereden en reed veel op mijn achterwiel. Het springen ging bij ons alle twee heel goed.

 

Bruce

 

 

lille 4 juli 2010

 

Het was vandaag weeral heel warm.

In de trainingen is Wannes hard gevallen. En in de eerste manche ook. Gelukkig is het allemaal meegevallen.

Vince en ik hebben goed gereden. We leren elke keer wat bij.

 

Bruce

 

 

 lille 27 juni 2010

 

Het parcour was afgehuurd door een waalse bond.

Er waren zoveel moto's dat het parcour heel moeilijk lag.Vince en ik hebben heel goed gereden op het zwaar parcour met deze hitte.

 

PS:papa heeft ruzie gemaakt met een waal.

 

Bruce

 

 

KONINGSHOOIKT 20 JUNI 2010

 

Ik heb dit weekend niet meegereden. Er was een feestje in het school en ik had een kater. vince is zaterdag in de training zwaar gevallen en had een black-out, een geschaafde elleboog en een grote blauweplek op zijn been. Zondag was Vince weer gerecupureerd en reed drie prachtige reeksen.

 

Bruce

 

 

LILLE 23 MEI  2010

 

Zaterdagmorgend zijn we gaan trainen in Lille.

Ik ben gevallen en heb nu een reusachtige

blauwe plek. Zaterdagavond was het barbecue in Lille. We stapten uit de  auto en ineens hoorde ik auw! Papa zijn vinger zat tussen de deur, na wat gevloek zijn we dan lekker gaan barbecuen.

Zondag begon papa weer te zagen over lessen, we zijn al aan les 5 van de 125, het zal nog even duren tegen we alles geleerd hebben.

 

Bruce

 

      

 

LILLE 16 MEI  2010

 

Vince en ik hebben vandaag op het springen geoefend. Vince landde verkeerd en viel in de beek gelukkig stond de beek droog. Bij mij begint het springen al een beetje te lukken. Devon zijn quad is kapot en reed daarom met mijn quad. Nu is het stof van de quad nog eens gewaaid want die stond al een tijdje stil.

Maar we hebben ons vandaag nog eens super geamuseerd.

 

Bruce

 

      

 

 

 

LILLE 9 MEI  2010

 

Het cross-seizoen is al even bezig maar vanaf vandaag ga ik elke cross een verslag schrijven.

Het was perfect weer niet te warm en niet te koud.

Vince en ik hebben heel de winter geoefend op de

crossmoto.Het gaat al redelijk goed, alleen rijden we nog in een te hoge versnelling. Hier gaan we nog heel veel op moeten oefenen.

Maar alle begin is moeilijk.

 

Bruce

 

       

 

LILLE 27 DECEMBER 2008

 

Het was bitterkoud. Maar crossers zijn geen doetjes hé. Er waren ook heel veel kijklustigen die de kou trotseerden, er was warme soep en er waren jeneverkes om de innerlijke mens te versterken.

Bruce en Vince zijn beiden goed gestart in de eerste reeks, Bruce was als tweede weg. Vince maakte een fout in de 2de bocht na de start maar heeft zich goed herpakt en heeft vele kunnen inhalen. Ook in de tweede reeks zijn ze beiden goed gestart. Bruce was als derde weg. Bruce behaalde een 5de plaats en Vince een 2de plaats.

 

 

SAINT DENIS 28 EN 29 MAART 2009

 

Eigenlijk hadden ze deze wedstrijd op voorhand moeten afgelasten wegens een onberijdbaar parcours. Tijdens de training van de mimiemen zaten vele piloten vast in de modder, slechts een drietal, waaronder Vince, geraakten erdoor.

De inters hebben 1 manche gereden maar omdat het bleef regenen heeft de organisatie dan toch de volgende manches afgelast.

 

 

SAINT DENIS 4 EN 5 APRIL 2009

 

De modderpoel van vorige week was opgedroogd zodat de wedstrijd dit keer wel kon doorgaan. Bruce heeft 3 van de 5 manches een geweldige start genomen. Bij één daarvan plaatste Bruce zich tussen Davino en Tristan, hij werd door beide piloten aangetikt maar liet zich hierdoor niet afschrikken en kwam voor hen door de eerste bocht. Bruce behaalde een mooie vierde plaats. Vince had dit weekend meer pech, zijn quad draaide niet op volle vermogen. Maar behaalde toch een achtste plaats.

Maxim, hun beste vriend, kon een knappe derde plaats afdwingen.

 

 

HEULTJE 18 EN 19 APRIL 2009

 

Mooi zonnig weer voor dit weekend op vlaamse bodem. Robin, de organisator had voor 2 parcours gezorgd. Op het ene parcours werd er afwisselend kartcross en quadcross gereden en op het andere parcours kon het publiek kijken naar de motorcrossers. Bruce heeft over het hele weekend zeer sterk gereden en behaalde een 7de plaats. Vince had een feestweekend, hij was jarig op 18 april. Maar helaas had hij met zijn quad meer pech, er bleek een veer van de koppeling stuk en enkel de laatste manche heeft dat kleine manneke echt kunnen laten zien dat hij wel goed meekan met de grotere jongens.

 

 

LONGUYON (FR) 17 MEI 2009

 

Deze keer een verre rit. Het had zaterdagnacht veel geregend en daardoor waren er zeer veel plassen op het parcours. Er was ook eerst veel discussie ivm het parcours. Het was een harde ondergrond met heel veel grote stenen. Sommige piloten of ouders van pilootjes beslisten om niet te starten. De eigenaar heeft nog zijn uiterste best gedaan om het parcours in orde te brengen.

Tijdens de training bleef Bruce zijn gas hangen, maar Bruce loste dit zelf op door de veiligheidsonderbreking los te trekken zodat de motor geen ontsteking meer had. Vince zijn eigen quad was nog niet in orde maar gelukkig mocht hij van een vriendje, de Wannes, zijn quad gebruiken. Alhoewel het voor Vince even wennen was aan die andere quad heeft hij toch zijn manches goed gereden. Bruce behaalde een 6de plaats en Vince een 8ste plaats op dit toch wel moeilijk parcours.

 

 

LILLE 31 MEI 2009

 

Mooi, zonnig, lang weekend. Het is altijd weer fun voor Bruce en Vince om op het parcours van MC Lille te crossen. Bruce had wel pech in de eerste manche. Hij werd in een bocht achteraan aangetikt door een ander pilootje en ging daardoor overkop met zijn quad. Hij heeft die manche nog uitgereden maar zijn duim was dik en zijn we toch maar naar het ziekenhuis in Herentals een fotootje laten nemen. Bruce zijn gewrichtsband van zijn duim is verrokken. Een weekje gespalkt houden en dan kan hij terug gaan crossen.

 

 

 

ROGNEE 28 JUNI 2009

 

Zondag was het een warme zonnige dag, maar omdat het zaterdag een hevig onweer was geweest waren er heel wat plassen en modder op het parcours. De organisatie heeft hier de fout gemaakt om de miniemen eerst te laten trainen. Met het gevolg dat de meeste quadjes niet op de steile bergen omhoog geraakten. Enkel de geschakelde quads hadden geen problemen. Terwijl we Vince uit de modder aan het trekken waren zat een beetje verder Bruce ook vast in de modder. Nadat we hem ook uit de modder hadden bevrijd kwamen we tot de conclusie dat de gas van Bruce zijn quad kapot was en de koppeling kapot van Vince zijn quad. Papa heeft nog de gas kunnen repareren van Bruce zijn quad, zodat hij nog 2 manches van de 3 heeft kunnen rijden. Vince en nog een aantal andere pilootjes hadden meer pech en hebben geen enkele manche kunnen rijden.

 

 

BASTOGNE 19 JULI 2009

 

In de voormiddag waren het nog wat buien en hebben ze de trainingen een beetje uitgesteld tot het weer opklaarde. Tijdens de eerste manche hadden Bruce en Vince geluk met de startplaatsen, ze trokken nummers 1 en 2. Bruce startte goed maar Vince had minder geluk, zijn quad is nog steeds niet optimaal in de start. De pech bleef Vince achtervolgen en kwam zwaar ten val, gelukkig had hij niets en wou zelfs nog verder rijden, spijtig dat hij voor die manche geen punten heeft gekregen omdat hij geen 50% van de manche heeft gereden. Ook Bruce is gevallen in de eerste manche tijdens de laatste ronde. Er waren op sommige plaatsen veel diepe putten. Gelukkig voor hem zonder een schrammetje. De tweede en derde manche zijn verder goed verlopen.